01 November 2013

POST LEPAS GERAM

setelah lama tidak post apa pun lantaran fikiran yang kosong,barulah kali ini saya ada perkara yang ingin dikatakan.

sejak akhir-akhir ini,banyak peristiwa yang menggeramkan kita.bermula dari kenaikan harga minyak,isu memelayukan native muslim di Sabah hinggalah isu Nama Allah,sangat menggeramkan bagi saya.sesetengah pihak selalu mengatakan sesuatu tanpa berfikir tentang kesannya pada orang lain.

maaf.kita tidak berniat menghasut.tapi siapa yang memprovokasi dulu,kita semua pun tahu.kecuali bila kita buat-buat tak tahu lantaran beranggapan hanya diri sendiri saja yang benar dengan angkuhnya.siapa makan lada,dialah yang rasa pedas kah tidak.kan?

paling geram bila dikata "kalau tak suka,sila keluar dari malaysia!".habis tu,orang Sabah dan Sarawak?kami tidak suka dengan isu yang ditimbulkan.nak halau kami dari tanahair kami sendiri?kita sudah pun dipisahkan laut China selatan.kalau ada apa-apa,bukan salah kami.

lepas tu,ada lagi isu guard didakwa orang Sabah buat jenayah.padahal kad pengenalan palsu.isu ini terang lagi bersuluh.sekali lagi,provokasi.siapa punya angkara,masing-masing pun tahu kecuali pura-pura.

post kali ini agak berserabut sebab ianya cara penulis melepaskan geram.maaf jika terasa.

No comments:

Post a Comment